Enjoy old

Vrije Tijd

Fietsverhuur

Op het park “De Witte Bergen” is het mogelijk om (elektrisch aangedreven) fietsen te huren. Bij de ingang bevindt zich de receptie waar u de fietsen in ontvangst kunt nemen en weer afleveren. Wil je vooraf reserveren dan horen wij het graag, dan regelen we dat de fietsen bij het huis staan.

Vrije Tijd

Een dagje punteren in Giethoorn

In Giethoorn snorren fluisterbootjes geruisloos door het water, onder de karakteristieke hoge bruggetjes door. De rietgedekte boerderijen en huizen zijn als het ware op eilandjes gebouwd, die soms alleen via die bruggetjes, of via het water, zijn te bereiken. In een (zeil)punter wordt u door de grachten van Groen Venetië voortgeduwd met een punterboom; op de Boven Wijde worden de zeilen gehesen. In Giethoorn zijn nog twee scheepstimmerwerven die de originele Gieterse punter en andere platbodems bouwen.

https://www.giethoorn.com/

Vrije Tijd

Monumentendorp Orvelte

In het levendige monumentendorp Orvelte – waar mensen gewoon wonen en werken – beleeft u de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf! In Orvelte staan prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Mooi om langs te wandelen, maar nog leuker om ook eens van binnen te bekijken. Bij een aantal van de boerderijen bent u van harte welkom!

https://orvelte.net/